diumenge, 20 de febrer del 2011

Red River Valley

No està clar l'oritge d'aquesta famosísima cançó popular nordamericana, encara que pel seu estil, podria estar en les cançons que els inmigrants irlandesos portaren als Estats Units. La seua lletra melancòlica, que evoca una sentida despedida, la han convertida en una cançó internacional traduïda a tots els idiomes.
Gènere
Aquesta cançó pertany al gènere Country. El Country  és un estil musical sorgit en els anys 20 en les regions rurals del Sud dels Estats Units.. Va combinar en els seus orígens la música folklòrica d’alguns països europeus d’immigrants, sobretot d’Irlanda, amb altres formes musicals ja arrelades a Amèrica del nord, com el blues i la música espiritual i religiosa com el gospel. El terme 'country' va començar a ser utilitzat en els anys 50. És un estil de música molt popular en molts estats del sud dels EE.UU.

Instruments del 'Country'

El country tradicional es tocava essencialment amb instruments de corda, com la guitarra, el banjo, el violí senzill (fiddle) i el contrabaix, encara que també intervenien sovint l’acordió d’influènciafrancesa ) la mandolina i l’harmònica. Més recentment s’ha incorporat la guitarra elèctrica i el baix elèctric.

Aquí tienes un video bastante representativo. Mira que instrumentos de los que se han citado puedes reconocer.

Cosas que podemos averiguar:

  • El dobro. De donde sale? Cúal es su técnica?
  • Qué músicos son los más representativos del Country? busca alguna pieza suya.

Practica 'Red River Valley' con la flauta